Populærkultur 101: #11

Lekte du med papirdukker da du var ung? Helt sikkert – hvis du vokste opp på 70- og 80-tallet. Ukens populærkulturdykk er rett og slett papirdukker med roller derby girls. :) Er de ikke fine? :)

Sommerfesten til Oslo Roller Derby

Suicide Chapter var så heldige å bli invitert til Oslo Roller Derby sin sommerfest på lørdag. Noe vi såklart måtte hive oss med på. Det vi IKKE visste var at vi måtte bedrive fysiske aktiviteter og stå halvnakne i fengselsparken. Om vi vant? Haha.. Nei, vi kom nok helt sist.  Men det er vi ganske så fornøyde med. :)

Her er noen stemningsbilder fra ettermiddagen/kvelden.

Tusen takk for invitasjonen, ORD! :)

ord_1 ord_2 ord_3 ord_4 ord_5bilde 1(5) bilde 2(3) bilde 3(4) bilde 4(1) bilde 5(1)

The Roller Derby Wine Collection

Roller derby har virkelig slått seg opp som en populær sport verden over. Og stadig flere lar seg inspirere – også de som produserer vin.

Det fins en mengde ulike viner med roller derby-inspirerte etiketter. Men jeg synes at disse, laget i Margaret River for Tash Arthur, en australsk vinmaker, er ekstra søte. :) Dette er såkalt “fortified wine”, eller hetvin på norsk, så den er tilsatt ekstra alkohol før fermenteringen. Dette er samme teknikk som brukes for å lage portvin og sherry. Layout og design er laget av Studio Lost & Found.

roller derby wine; australia; margaret river; alcohol; winery; studio lost & found; graphic design; brandingroller derby wine; australia; margaret river; alcohol; winery; studio lost & found; graphic design; brandingroller derby wine; australia; margaret river; alcohol; winery; studio lost & found; graphic design; brandingroller derby wine; australia; margaret river; alcohol; winery; studio lost & found; graphic design; branding

Bilder fra lørdagens bout

Lørdagen ble en festaften uten like. Oslo Roller Derby vaporiserte Luleå Slaughters Daughters 362-85. Her er en haug med bilder fra dagen. Alle bildene er tatt av og tilhører Ravn Heggerud.

rockArollers vs. Oslo Roller Derby lørdag 1. juni

Det er ikke lenge jentene i Oslo Roller Derby kan bade seg i seiersrusen. I går var de tilbake på trening igjen. Og førstkommende lørdag skal de til Karlsruhe i Tyskland for å møte jentene i rockArollers Roller Derby.

Dessverre har ingen fra Suicide Chapter anledning til å reise nedover, så vi ønsker ORD lykke til. Og maltrakter tyskerne! :)

Hvis du tilfeldigvis er reiselysten OG har fri i helgen – hvorfor ikke dra nedover? :)

Her er Facebook-eventen med info. Og ta en titt på jentene i rockArollers her.

459648_509762312416344_2091888745_o

 

Pom poms 101

Siden vi i Suicide Chapter har vokst opp med trash- og exploitation-filmer, skjønte vi omsider at vi måtte lage cheerleader-dusker. Skal vi først heie på noe så erkeamerikansk som Roller Derby er det ekstra tøft å stille på bout med hjemmelagde dusker. Eller pom-poms, som det visstnok heter. Vi har selvfølgelig laget våre av VHS-bånd – slik kan du lage dine egne på ca 10 minutter:

  1. Herp en VHS-kassett. Gjerne Waterworld, som har skikkelig lang spilletid og suger ræv.bilde 1(3)
  2. Pill ut båndet, ta en ende i hånden og kveil opp hele båndet rundt albuen. Dere som har båt eller driver og knyter hverandre fast vet hva jeg snakker om. Dette er den største jobben. Når du er ferdig skal du ha en jevn kveil med tape, omtrent like lang som underarmen din :) bilde 2(3)bilde(1)
  3. Klipp hele kveilen rett over, nå har du plutselig en masse  (omtrent) like lange deler av Waterworld.bilde 1(2)
  4. Finn midten på stripene, vri rundt og brett dobbelt.bilde 2(2)
  5. Vri  litt til.
  6. Smell på et rykende flott gaffa-håndtak.bilde 3(2)
  7. Nå har du en litt slapp pom-pom. For å få den til å…eh…strutte(?), må du herje med den. Masse. Tenk på noe du blir oppspilt av. Engasjementet bør være ca Kevin Bacon i Footloose. Når du er litt svett er du ferdig.bilde 4(2)
  8. Gjør ALT en gang til. Én pom er bare trist.
  9. Gi pom-pomene til noen som du liker å se hoppe opp og ned. Gjerne i slo-mo, slik duskepikene gjorde på 80-tallet!bilde 5(2)