Populærkultur 101: #12

Whip ItDette er nok den, om noen, filmen folk flest har sett som omhandler roller derby. Whip It fra 2008 med bl.a. Ellen Page, Drew Barrymore og Juliette Lewis. Dette er i all hovedsak en teenage feelgood-film, men den har sine øyeblikk. Og både Juliette Lewis og Drew Barrymore gjør strålende karakterer i denne filmen.

Navnet sikter såklart til “the whip”, som er et trekk man kan gjøre i roller derby hvor jammeren tar tak i blockerne som skøyter opp fart og så slenger jammeren avgårde

 

Tittel: Whip It
Regi: Drew Barrymore
År: 2008
Med: Ellen Page, Drew Barrymore, Juliette Lewis mm.

Populærkultur 101: #10

220px-RollerballPosterRollerball er en mørk sci-fi fra 1975 som er satt til 2018. Uten å avsløre for mye av handlingen, så inneholder fremtiden et voldelig spill, kalt Rollerball, hvor man har to lag med full utrustning som skøyter rundt en skrå, sirkulær bane. Formålet med spillet er å få poeng ved å kaste en stålball i et magnetisk mål. I tillegg har hvert lag 3 spillere som kjører motorsykler hvor de øvrige spillerne kan henge seg på og bygge opp fart.

MERK: Dette må ikke forveksles med remaken fra 2002 med samme navn. Den er det ikke noen vits å bruke tid på. Annet enn for å plage seg selv.

Tittel: Rollerball
Regi: Norman Jewison
År: 1975
Med: James Caan, John Houseman, Maud Adams mm.

Her kan du se hele filmen på YouTube:

Populærkultur 101: #8

The FireballUkens påfyll av populærkultur er The Fireball fra 1950. Filmen handler om Johnny som rømmer fra et barnehjem og blir en roller derby stjerne. Det morsomme med denne filmen er at det er en av de aller første filmene til Marilyn Monroe, som spiller Polly, som bare er interessert i Johnny fordi han er berømt. :)

Tittel: The Fireball
Regi: Tay Garnett
År: 1950
Med: Mickey Rooney, Marilyn Monroe, Pat O´Brien, Beverly Tyler mm.

Populærkultur 101: #7

Dette er litt på siden – på alle måter. For det første handler ikke filmen primært om roller derby. Den handler til nød om folk på rulleskøyter. For det andre er det strengt tatt ikke en spillefilm – men en slags scifi-porn-spoof. Men det er uansett gøy. Og innafor, spør du meg! ;)

Jeg snakker om filmen Roller Babies fra 1976. Rollerbabies_1976Plottet går som følger:
I fremtiden blir samleie forbudt pga overpopulasjon. Folk spiser antikåtepiller for å holde lystene sine i sjakk. Den eneste formen for samleie som er tillatt gjøres av lisensierte utøvere på et direkteoverført tv-program med den hensikt å assistere folk i deres private masturbasjonsstunder.

Så kommer en av tv-produsentene opp med dette geniale konseptet: En direkteoverført konkurranse hvor deltakerne har sex mens de går på rulleskøyter. <- en bedre idé enn Paradise Hotel uansett hvordan du vrir og vender på det :p

Roller Babies (eller Rollerbabies) er for de som synes 70-talls trash og exploitation er moro. Jeg må jo advare om at dette er en hardcore, som betyr at du vil få se “kjønnsorganer i bevegelse”. Så kanskje ikke inviter over svigers på filmkveld hvis du har planer om å se denne. Bare et tips!
Et siste tips er å spole frem til det er ca 10 minutter igjen av filmen. Det er nemlig der rulleskøytescenene starter. :p

Tittel: Roller Babies / Rollerbabies
År: 1976
Regi: Carter Stevens
Med: Susan McBain, Alan Marlow, Terri Hall

OBS: Må ikke forveksles med YouTube-fenomenet “Evian roller babies”. :p

Populærkultur 101: #5

*Unholy Rollers"Ryktene sier at “Unholy Rollers” ble laget som en rip-off til den langt dyrere “Kansas City Bombers“. Og planen var å få dyttet filmen ut på kino før Bombers hadde premiere. Men Bombers klarte å snike seg foran.

Som en som elsker trash, exploitation og B-filmer må jeg si at jeg synes “Unholy Rollers” er langt bedre enn “originalen”, på alle punkter.

Filmen har også en kulere hovedrolleinnehaver i Playboy Playmate Claudia Jennings, som de i tillegg har utstyrt med en rekke fantastiske replikker som får deg til å juble! Som f.eks.:

Jente: “Screw you!”
Karen Walker: “I wouldn’t give you the pleasure!”

Tittel: Unholy Rollers
År: 1972
Regi: Vernon Zimmerman
Med: Claudia Jennings, Lois Quinn, Bette Anne Rees

Populærkultur 101: #2

Noen timer på overtid, siden jeg jobbet 15 timer igår. Men jeg later som det er torsdag og tid for ukens undervisning i “roller derby i populærkultur”. :)

Denne uken syns jeg du skal ta en titt på filmen “Kansas City Bomber”. Den handler om noe så eksotisk som Raquel Welch som derby girl. Filmen er fra 1972, noe som forklarer dens løsslupne regelbruk i roller derby. Den er også fra en tid hvor roller derby ble sett på som en underholdningsgreie mer enn en sport, med store innslag fra wrestling. I tillegg var det vanlig med ambulerende herre/dame jams.

Filmen i seg selv er temmelig fryktelig og useelig, men liker du trash vil du sette pris på sluttsekvensen hvor de har benyttet seg av en stuntmann med en avsindig parykk som liksom skal være Raquel Welch. Haha!

Tittel: Kansas City Bomber
Regi: Jerrold Freedman
År: 1972
Med: Raquel Welch, Kevin McCarthy