Populærkultur 101: #6

1Nintendo Wii ga ut spillet “Jam City Rollergirls” 24. januar 2011. Dette er det aller første flat track roller derby spillet for konsoll! Du kan velge mellom 30 derby-jenter (som fins IRL) eller lage din egen. Så er det bare å snøre skøytene og bli med Gotham Girls, Dairyland Dolls, Brewcity Bruisers, Rat City Rollergirls eller Texecutioners.

Jeg har ikke spilt det selv, men det står selvfølgelig på min “to do”-liste! Her kan du se en liten video av hvordan spillet fungerer. Ser gøy ut! :)

Pom poms 101

Siden vi i Suicide Chapter har vokst opp med trash- og exploitation-filmer, skjønte vi omsider at vi måtte lage cheerleader-dusker. Skal vi først heie på noe så erkeamerikansk som Roller Derby er det ekstra tøft å stille på bout med hjemmelagde dusker. Eller pom-poms, som det visstnok heter. Vi har selvfølgelig laget våre av VHS-bånd – slik kan du lage dine egne på ca 10 minutter:

  1. Herp en VHS-kassett. Gjerne Waterworld, som har skikkelig lang spilletid og suger ræv.bilde 1(3)
  2. Pill ut båndet, ta en ende i hånden og kveil opp hele båndet rundt albuen. Dere som har båt eller driver og knyter hverandre fast vet hva jeg snakker om. Dette er den største jobben. Når du er ferdig skal du ha en jevn kveil med tape, omtrent like lang som underarmen din :) bilde 2(3)bilde(1)
  3. Klipp hele kveilen rett over, nå har du plutselig en masse  (omtrent) like lange deler av Waterworld.bilde 1(2)
  4. Finn midten på stripene, vri rundt og brett dobbelt.bilde 2(2)
  5. Vri  litt til.
  6. Smell på et rykende flott gaffa-håndtak.bilde 3(2)
  7. Nå har du en litt slapp pom-pom. For å få den til å…eh…strutte(?), må du herje med den. Masse. Tenk på noe du blir oppspilt av. Engasjementet bør være ca Kevin Bacon i Footloose. Når du er litt svett er du ferdig.bilde 4(2)
  8. Gjør ALT en gang til. Én pom er bare trist.
  9. Gi pom-pomene til noen som du liker å se hoppe opp og ned. Gjerne i slo-mo, slik duskepikene gjorde på 80-tallet!bilde 5(2)

Konkurranse #3: Vinn Oslo Roller Derby effekter!

Vi smeller i gang en ny konkurranse! Alle som kommer på bout i morgen kan være med og vinne en supporterpakke fra Oslo Roller Derby bestående av t-skjorte, klistremerke og en patch.

Alt du trenger å gjøre er å laste opp bilder du tar under arrangementet til Instagram og bruke følgende hashtag #suicideroller, så er du automatisk med i konkurransen. Vi trekker ut det beste bildet rett etter bouten og annonserer vinneren der – så ikke løp hjem med en gang! :p

Vi gleder oss til å se dere i morgen! :D Og husk #suicideroller

Populærkultur 101: #4

Denne uken tenkte jeg, siden det straks er både 17. mai og pinse (som betyr langhelg), at jeg skulle friste dere med et noe spesielt brettspill.

JammerUp er et brettspill som handler om roller derby. Veldig enkelt og greit, så skal du flytte din jammer gjennom packen for å score poeng, samt posisjonere blockerne for å hindre at motstanderen gjør det samme. Du kan enten spille dette som et rent strategispill eller ta sjansen med spesialtrekk og risikere en utvisning.

Sjekk ut spillet og reglene her.

JammerUp