Norgesmesterskap i roller derby!

I helgen gikk Norges aller første cup i roller derby av stabelen i Trondheim. Nidaros Roller Derby arrangerte et strålende arrangement hvor massevis av frivillige gjorde en super jobb for å få det hele til.

Suicide Chapter reiste oppover til bartebyen i en noe amputert utgave, men de 4 av oss som dro sørget for å lage mer leven enn hele resten av idrettshallen klarte til sammen. Og hvorfor, spør du deg kanskje? Fordi vi er godt over middels entusiastiske over Oslo Roller Derby. ;)

Det var totalt 5 lag som, ved hjelp av litt utlån mellom klubbene, klarte å stille lag til denne cupen; Nidaros, Oslo, Oil City, Trondheim og Bodø. 3 av lagene spilte sine aller første bouts denne helgen og det var veldig gøy å se utviklingen fra første bout til avslutningskampene dagen etter for disse lagene. De har lært masse på denne helgen og vi gleder oss til å følge dem videre.

Noe av det som var ekstra hyggelig var å se at erfarne spillere fra Nidaros og Oslo satt på tribunene og spontancoachet ferskere lag for å hjelpe dem til å spille bedre derby i en cup hvor de selv var med. Denne generøsiteten går igjen over alt i roller derby: Man heier på de som ser ut som de trenger en oppmuntring og tar vare på hverandre.

Det har vel allerede lekket utover alle sosiale medier at det var Oslo Roller Derby som stakk av med seieren i cupen etter en thriller av en finale mot Nidaros Roller Derby. Dette kom nok svært overraskende på alle. Nesten alle, for vi i Suicide Chapter så allerede på lørdag at dette kunne la seg gjøre. ;)

GRATULERER MED SEIEREN, OSLO ROLLER DERBY!

Tusen takk til Oil City Rollers, Trondheim Roller Derby, Bodø Roller Derby og Nidaros Roller Derby for en fantastisk helg! Og såklart til Oslo, som har gjort oss så stolte at vi mangler ord!

Det at det i det hele tatt er mulig å arrangere en norsk cup i roller derby beviser at sporten er i ferd med å vokse seg større også her til lands. Vi gleder oss stort til neste års cup og håper at Oslo klarer å forsvare tittelen!

bilde bilde2 bilde3 bilde4 bilde5 bilde6

Populærkultur 101: #9

Roller Derby The Musical – Ja, såklart fins det en musikal om roller derby også :p

Roller Derby The MusicalEn fartsfylt musikal som er satt til 1962 og en nybegynner fra New York City. Bla bla – going through the motions. Det morsomme er jo at det faktisk fins en musikal om roller derby. Jeg tviler på at det er så velding mange som har sett den – eller som i det hele tatt ville vurdere å se den. Men den fins. :p

Bilder fra lørdagens bout

Lørdagen ble en festaften uten like. Oslo Roller Derby vaporiserte Luleå Slaughters Daughters 362-85. Her er en haug med bilder fra dagen. Alle bildene er tatt av og tilhører Ravn Heggerud.

rockArollers vs. Oslo Roller Derby lørdag 1. juni

Det er ikke lenge jentene i Oslo Roller Derby kan bade seg i seiersrusen. I går var de tilbake på trening igjen. Og førstkommende lørdag skal de til Karlsruhe i Tyskland for å møte jentene i rockArollers Roller Derby.

Dessverre har ingen fra Suicide Chapter anledning til å reise nedover, så vi ønsker ORD lykke til. Og maltrakter tyskerne! :)

Hvis du tilfeldigvis er reiselysten OG har fri i helgen – hvorfor ikke dra nedover? :)

Her er Facebook-eventen med info. Og ta en titt på jentene i rockArollers her.

459648_509762312416344_2091888745_o